Toba extra
Timp de preparare: 5 ore
Ai nevoie de: 1 kg carne de porc, 3 limbi de porc, 3-4 rinichi de porc, 2-3 inimi de porc, 500 g sorici, 500 g slanina tare, 10 foi de dafin, 2 linguri cimbru, 2 stomacuri sau intestine groase de porc, 1 lingura piper boabe, sare.
Cum procedezi: Speli carnea si maruntaiele pana cand apa ramane curata. Oparesti organele, le scurgi in strecuratoare si le speli sub jet de apa rece. Fierbi la foc mic, timp de 2-3 ore, carnea, organele, soriciul, slanina, foile de dafin, cimbrul, piperul si sare dupa gust.
Scoti carnea, soriciul si organele din oala, le tai in fasii subtiri si le amesteci cu o parte din zeama in care au fiert. Cu acest amestec umpli fiecare stomac sau intestin gros, il cosi si il intepi din loc in loc, folosind un ac gros. Fierbi toba timp de 2 ore, la foc mic, fara clocot. O lasi sa se raceasca putin si o pui la presat la rece, intre doua funduri de lemn. A doua zi o poti taia in felii.