Ciorba cu perisoare si zeama de varza
Cantitate: 12 portii
Timp de preparare: 45 de minute
Ai nevoie de: 500 g carne de porc, 2 morcovi, 1 telina, 5 cepe, 2 oua, 50 g orez, 2 linguri condiment vegetal, 1 litru zeama de varza acra, 1 legatura leustean, 2 linguri bulion, 1/2 lingurita piper macinat, sare.
Cum procedezi: Cureti radacinoasele, le speli si le razi mare, apoi le pui la fiert in 1 litru de apa.Adaugi la fiert 2 cepe taiate marunt. In timp ce legumele fierb la foc mic, dai cepele ramase si carnea prin masina de tocat si le amesteci cu ouale batute, orezul, sare si piper dupa gust. Cu mana umeda formezi perisoare, pe care le fierbi timp de 20-25 de minute, la foc mic. La sfarsit adaugi bulionul, condimentul din legume, sare si piper dupa gust. Stingi focul si presari leustean proaspat, tocat marunt sau leustean uscat maruntit.